joi, 8 ianuarie 2009

Un gand pribeag pentru o fiinta draga...

 
 
 

 Desi nu exista cuvinte care sa exprime ceea ce simt pentru tine, bunica draga, simt ca trebuie sa-ti fiu alaturi mereu.  Esti in sufletul meu in fiecare clipa, in fiecare moment, imi ghidezi faptele si vorbele in orice situatie pentru ca tu m-ai crescut, mi-ai fost si mama si tata pentru atata timp si singurul regret pe care il am este ca timpul nu ne iarta insa ne invata sa pretuim fiecare clipa care am trait-o.
  As vrea sa fiu din nou copil si sa ma joc in bratele tale, cu a ta ocrotire si dragoste de care nici unul din noi, fii si nepotii tai, nu am dus lipsa.
   Simpla la port si fire, domoala in vorba si apriga la fapt, m-ai invata sa fiu om, mi-ai daruit primii pasi in viata in momente de restriste, mi-ai grait primele vorbe de intelepciune intr-o perioada in care nu aveai voie sa vorbesti si astfel am ajuns sa gandesc ca un om liber.
   Adeseori stateam alaturi de tine, mult mai tarziu si-ti povesteam vrute si nevrute, insa niciodata nu m-ai intrerupt, lumina aprinsa in ochii mei in toiul povestilor despre tot ce ma entuziasma mai mult se transpunea in sufletul tau si desi nu ma intelegeai de multe ori, continuai sa-mi zambesti duios, bucuroasa parca, de focul ce ardea in mine.  Un foc de om liber, liber sa gandeasca, nu numai pentru el dar si pentru cei din jurul lui, un om capabil sa iubeasca si sa fie iubit, un om asa cum ar trebui fiecare din noi sa fie.
   Ce mult mi-ar placea ca fiecare dintre noi sa aiba o bunica ca tine, sa aiba parte fiecare copil singur de o mangaiere calda si de o poveste la gura sobei asa cum numai tu puteai sa-mi spui. Si in somn te auzeam si nu-mi venea sa cred cum de al tau glas nu contenea sa raspandeasca caldura si liniste in toata casa.
  Mi-e dor de zilele de iarna in care ma cuibaream sub mana ta si-ti ascultam povetele, mi-e dor si mereu imi va fi atat timp cat voi trai.
  Atata sper ca macar o parte din ce m-ai invata sa pot transmite mai departe , nu m-as ierta daca promisiunea o voi incalca.
  Promit sa fiu pe cat se poate un om bun intr-o lume rea cum am ajuns sa fim
  Promit sa iubesc inzecit cat ne iubesti tu pe noi
  Promit sa daruiesc caldura si liniste in inimile celor pe care-i iubesc
 
Te iubesc extrem de mult... si mi-e dor de tine, sper ca Dumnezeu sa-ti dea sanatate si sa te faci bine, caci nu-mi pot suporta gandul ca o persoana asa de buna ca tine sa sufere pentru greselile altora..
 
   Iti sarut mainile calde... si sper ca in curand ne vom revedea!