sâmbătă, 21 februarie 2009

Scrisoare catre un copil...

 
          Ma adresez acum copilului din tine, acelui mic rasfatat si uneori incapatanat care de fiecare data cand vroia ceva se trantea jos si urla din rasputeri sa obtina atentia celor din jur!   Hai ca poate exagerez:) insa da, acum stau de vorba cu acel copil din tine, care intre timp a mai crescut un pic, a renuntat la a-i mai intreba pe altii de ce? si cauta acum raspunsurile pentru unele din cele mai grele intrebari din viata sa.  E doar un miraj insa a crede ca poti gasi raspunsul la aceste intrebari , increderea in propria persoana si intelect nu au ce cauta aici, nu fac decat sa te abata de la ceea ce ar trebui sa faci si sa fi in acelasi timp. Nu trebuie sa cauti raspunsuri la aceste intrebari, nu trebuie sa te chinui sa faci o alegere prin prisma viitorului si a ceea ce ,, poate,, va fi.  Alegerile nu au cum sa fie din start bune sau proaste, o alegere este supusa hazardului si posibilitatii de esec de la bun inceput. Inceteaza sa crezi ca-ti poti controla mediul, ca poti controla si influenta tot ceea ce faci pentru ca ai face o mare greseala, esti si vei ramane neputincios in fata celui pe care il numim hazard. Acesta iti pate arunca in fata obstacole nemaintalnite, care, indiferent de alegerile facute in viata te poate surprinde, te poate bucura, te poate intrista , insa te poate si aduce in pragul nebuniei.  Incearca sa fi pregatit pentru ceea ce vine, nu regreta alegeri gresite pe cat ar trebui sa gasesti rezolvari problemelor aduse de acestea, marele secret al vietii nu sta in cunostiinte si memorie, pe acestea toti le posedam si mai nou lumea digitala ne scapa si de aceasta povara, insa mai este mult pana o masina va putea inlocui gandirea critica, autocritica si rezolvarea de probleme,inovatia intr-un cuvant.
  Inovatia este ceea ce ne defineste pe noi oamenii, oricat ar incerca, scoala si tot ceea ce inseamna sisteme de invatare, nu te pot pregatii pentru ceea ce este in fata ta, ceea ce vezi acum si vei vedea de acum in continuare  este ceva complet nou, succesul va sta in mainile celor care vor putea extrage din invalmaseala de informatii ce ne inconjoara ceea ce este esential supravietuirii, nu atat a noastre ca fiinte  ci a tot ceea ce reprezentam, am creat sau avem in plan sa facem pe viitor.
 
  O singura regula ar trebui sa existe in acesta lume: Fi tot ceea ce poti fi si iti este dat sa ai puterea de a realiza, dar priveste in acelasi timp si in jurul tau!  Daca vezi oameni cazand pe langa tine nu uita sa te opresti sa-i ajuti, asta te va diferentia de ceilalti, aceasta este singura faima care merita dobandita in viata, a  stii sa impartasesti cu cei din jurul tau, a nu uita ce este bun si frumos in viata, a fi un om cinstit... poate suna prea maret insa nu e greu, nimic din ce este bun nu este greu de facut, poate ca ne place noua sa ne complicam dar asta nu face decat sa uitam cine suntem, unde vrem sa ajungem si ce ne defineste ca fiind oameni.
 
  Esti inca un copil, un copil ce se joaca si nimic nu poate sa ma bucure mai tare decat zambetul unui copil care prin ceea ce reprezinta te face sa vezi greutatile vietii intr-o alta lumina. Nimic nu mai pare asa de sumbru si brusc, iti vine si tie sa zabesti , iti vine sa razi cand te gandesti la ceea ce ai facut pana acum si la toate faptele si vorbele tale care nu mai au acum nici o valoare, ajungi sa razi de tine insuti ca ai uitat cum sa traiesti in armonie, cum te-ai impotmolit in valtoarea si ceata rutinei si a problemelor superficiale. Brusc te simti nefolositor, cat si folosit in acelasi timp , folosit de o societate putreda, de credinte false, de idoli din piatra si frivole interese.
 
  Iti multumesc ca ma faci sa zambesc, iti multumesc ca alaturi de tine pot rade iar, iti multumesc ca te-ai oprit din jocul tau si macar pentru o clipa ca sa ma faci sa-mi deschid ochii.  Singura mea speranta este ca tu, sa ramai in sufletul tau un copil, sa nu uiti ca nu totul este serios si ca mai trebuie sa ne si jucam din cand in cand. Hazardul se joaca cu noi in fiecare zi, ne face glume, ne intinde capcane si daca la fiecare din acestea ne incruntam si devenim mai rai nu ne va ajuta la nimic, asa doar vom reusi sa omoram copilul din noi..... si odata cu acesta vom inceta sa mai fim oameni...
 
 
  Iti multumesc copile drag.....
 
 
Iti multumesc   A.C.D
 
 
By Sir_Iahim